Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben twee maanden geleden op staandevoet ontslagen omdat ik verdacht werd van diefstal. Ik ben een zzper en werkzaam in de nacht. Van de een op de andere dag werd ik beschuldigd van het stelen van €1200.- terwijl ik dit niet heb gedaan.

Ik het gesprek met het management heb ik aangegeven dat ik dit niet gedaan heb. Echter zijn er geen concrete bewijzen dat ik het geld ook echt gestolen heb. Ze wilde de politie ende recherche erbij halen waarin ik mee stemde omdat ik weet dat ik niets gedaan heb.

Het bedrijf zorgt er nu ook voor dat ik nergens aan de bak kan. Is er echter nog een manier om dit aan te pakken?

Er had uiterlijk binnen 2 maanden een procedure bij de rechter moeten zijn begonnen om het ontslag aan te vechten. Nu deze termijn is verstreken is het ontslag definitief geworden. Als het bedrijf u negatief in het daglicht stelt bij andere bedrijven, dan kunt u het bedrijf schriftelijk melden hiermee op te houden, bij gebreke waarvan u aangifte zult doen van laster wanneer uw naam wordt aangetast.

Beoordeel dit antwoord:

Enerzijds stelt u dat u ZZP`er bent. Anderzijds stelt u dat u op staande voet ontslagen bent. Een werknemer kan op staande voet ontslagen worden. Deze moet dan binnen 02 maanden actie ondernemen. Bij een ZZP`er kan het contract beëindigd worden. In dat geval gelden er andere regels.
Biharie miskent dit in zijn antwoord,.

De werkgever/opdrachtgever verspreidt roddels. U moet dan ook direct contact opnemen met een gespecialiseerd advocaat/ Hij/zij moet actie ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:

U geeft aan dat u op staande voet ontslagen bent, terwijl u ZZP'er bent. Soms kunt u afhankelijk van de situatie toch als werknemer gezien worden zoals u leek te suggereren, zodat u dan binnen 2 maanden zich had moeten wenden tot de rechter. Bent u geen werknemer, dan dient eerst uit het ZZP-contract te blijken hoe het contract beëindigd dient te worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben inderdaad een zzp die diensten levert aan hotels. Ik ben zelf het hotel ingelopen en heb het gesprek opgenomen met een van de management leden. Zij gaven aan dat zij geen aangifte tegen mij willen doen omdat zij zelf geen zwart/wit bewijs hebben dat ik het geld daadwerkelijk hebt gestolen daarnaast was een andere reden dat zij geen aangifte wilde doen omdat ik niet had toe gegeven en omdat zij geen zin hadden in het papierwerk.

Mijn vraag is, is een geluids fragment geldig op het moment dat de persoon niet weet dat hij opgenomen wordt?


Het geluidsfragment is geldig en mag in beginsel als bewijs worden aangedragen maar wordt aan het oordeel van de rechter overgelaten. Pas als er sprake is van een ontoelaatbare inbreuk van partijen, dan kan dit wel eens worden geweigerd. Meestal is dit niet het geval omdat de waarheidsvinding zwaarder wordt geacht dan het enkele feit van inbreuk door een geluidsfragment.

Beoordeel dit antwoord:

Bovenstaande reactie van Biharie is jusit. De zaak wordt (juridisch) complex. Een goed en verantwoord verdergaand juridisch advies is niet meer goed mogelijk via deze website. Zoals al in mijn vorige antwoord gezegd adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag