Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in 2013 een borgstelling getekend zodat mijn zoon (nu 40 jaar)die toen werkloos was een huurappartement kon krijgen. Er is nooit aanspraak gemaakt op die borg omdat mijn zoon kort daarna werk kreeg. Tot voor kort. Door een depressie en psychische stoornis werd hij ontslagen. Een belangrijk aspect van die psychische stoornis is dat wij niet normaal meer met elkaar kunnen communiceren en hij mij beschuldigt van narcisme en hij wraak neemt door me te chanteren door expres zijn huur niet te betalen. Ik heb inmiddels tientallen zo niet honderden emails en berichten van hem gekregen waarin hij me bedreigt, chanteert en beschuldigt. Het is een onhoudbare situatie omdat ik enerzijds financieel uitgekleed wordt en anderzijds niets kan doen om hem tot een behandeling te dwingen. Alle partijen: GGZ, SPD etc vertellen me dat er alleen wat bereikt kan worden als ik hem iet meer financieel meer ondersteun.
De vraag is dus: kan ik gezien de situatie de borgstelling laten ontbinden zodat hij gedwongen wordt om psychische hulp te zoeken? Of ben ik zo lang als hij leeft overgeleverd aan zijn grillen?

Wat een vervelende situatie waarin u terecht bent gekomen.

De borgstelling is een overeenkomst tussen u en de verhuurder. U kunt de overeenkomst opzeggen. Hierdoor bevriest u als het ware uw aansprakelijkheid tot maximaal het bedrag dat de verhuurder kan opeisen van uw zoon aan het einde van de opzegtermijn.
Wel is het verstandig om ook de tekst van de borgstellingsovereenkomst er bij te pakken, en om conform deze tekst te handelen wat beteft wijze, tijdstip en termijn van opzegging. Overigens kunt u wat u als gevolg van de borgstelling aan de verhuurder heeft betaald, wel bij uw zoon terugvorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag