Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik bezit 2 hectare agrarische grond in de gemeente Tilburg. De gemeente wil het bestemmingsplan wijzigen in natuur en landschap en bestemming wordt bloemrijk grasland. Nu benaderen ze me voor een tegemoetkoming in de waardevermindering v de agrarische grond en bieden me een subsidie van 50% en een natuurbeheervergoeding. Deze beheersubsidie wordt berekend nav taxatie Vd grond.
Wat is wijs in deze?

Het is een aanbod ; u dient uw werkelijke schade te begroten en dan in onderhandeling te treden.

Beoordeel dit antwoord:

Als er sprake is van bestemmingsplanwijziging, dan adviseer ik u vooralsnog nergens op in te gaan. Immers in een nieuw bestemmingsplan hoort ook het overgangsrecht te worden geregeld en op basis hiervan zal bestaand legaal gebruik kunnen worden voortgezet. Controleer dus wat in het nieuwe bestemmingsplan is geregeld voor het overgangsrecht.
Ook kunt u in het kader van de bestemmingsplanwijziging gebruik maken van inspraak en beroepsmogelijkheden, waarvan u waarschijnlijk afstand zult moeten doen als u nu reeds een regeling met de gemeente zult treffen.

Mocht de gemeente na planwijziging , planconform gebruik willen gaan realiseren, dan zal op dat moment daarover met u moeten worden onderhandeld.

Mijn advies is verder om hulp in te roepen van een planschade- en onteigeningsdeskundige.

Beoordeel dit antwoord:

Dat is als het perceel inderdaad in strijd met het plan wordt gebruikt. Gezien de regeling van de planschadevergoeding in het soms verstandig in een vroege fase het gebruik en compensatie overeen te komen omdat dan vooraf duidelijk is dat bepaalde ( proces) kosten niet zullen worden gemaakt en verhaal uitblijft. Dit zet zich soms door in het aangeboden prijs .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag