Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vrijdag 1 september ben ik mijn kamer uitgegaan na 13 maanden erin te hebben gezeten. Bij aanvang heb ik een borg betaald van 345 euro. Nu heb ik tot op heden geen borg ontvangen van mijn huisbaas.
Tussen 1 september en heden heb ik meermaals mijn oude huisbaas gecontacteerd en gevraagd wanneer hij het geld zou overmaken. Iedere keer gaf hij aan dat hij er nog niet aan toegekomen was en hij het dat weekend zou gaan proberen.
Vorige week vrijdag kreeg ik hetzelfde te horen, waarna hij zou proberen om het dat weekend nog over te maken. Ná die toezegging kreeg ik een mailtje van hem over de rioolbelasting die betaald moest worden.
Een week later, afgelopen weekend, ging ik weer op mijn rekening kijken en nog geen borg. Ik heb hem toen een appje gestuurd en gevraagd of hij het dat weekend nog wilde overmaken. Toen kreeg ik het antwoord dat ik eerst de rekening van de rioolbelasting moest betalen. Ten eerste, mag dit? Ik las paar dagen geleden ergens dat de huisbaas de borg niet mag inhouden in afwachting van een eindrekening.
Enfin, ik heb toen volgehouden dat mijn borg compleet los staat van de rioolbelasting en mijn geld verwachtte. Helaas, ''eerst betalen, dan je borg''.
Ik heb toen geantwoord dat ik het geld zou overmaken, een bewijsje zou meesturen en verwachtte dat hij ook per direct het geld zou overmaken en mij hiervan een bewijs zou sturen.
Dat is inmiddels 4 dagen geleden en ik hoor niks meer van hem en ik heb mijn borg nog niet gehad.
Mijn zus heeft contact opgenomen met hem (toen hij nog wél bereikbaar was) en hierin gaf hij heel vaag aan dat er sprake was van een huurachterstand of schade in het huis. Hiervan heeft hij mij nooit op de hoogte van gebracht, ik heb mijn huur altijd netjes aan het begin van de maand betaald en de enige defecten die er waren, waren de gaten in de muren die ik voor vertrek heb laten dichtkitten door mijn vriend. Er is overigens nooit een lijst gemaakt bij het intrekken van de kamer waarop stond welke defecten er al waren of niet. Deze is ook niet opgesteld toen ik eruit ging. Verder heb ik altijd heel netjes geleefd en niks aan de muren/vloeren/kozijnen gedaan met uitzondering van de gaten in de muren voor schilderijtjes etc.
Wat moet ik doen? Ik ben ten einde raad en weet niet bij wie ik terecht kan. Hopelijk kunnen jullie me helpen met mijn probleem.

Als de rioolbelasting gezien moet worden in het kader van een eindafrekening dan mag de borg niet daarmee verrekend worden. Nu u al betaald hebt maar de borg niet hebt ontvangen dient de verhuurder officieel in gebreke te worden gesteld. Het lijkt erop dat u niet serieus wordt genomen door de verhuurder. Vaak kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Ik kan u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag